Hozzávalók fél literhez:
– 100 g 70%-os csokoládé
– 150 g nád porcukor (kristálycukor is használható, de a por gyorsabban elolvad)
– 200 ml tejszín
– 250 ml fehér rum
– 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, szitálva
– kapcsos üveg
Egy lábasban keverjük össze a tejszínt a porcukorral és a kakaóporral. Alacsony lángon melegítsük fel, majd adjuk hozzá a kockákra tördelt csokit. Folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel a csokit, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk langyosra hűlni. Öntsük hozzá a rumot és keverjük el.
Apró szemű szűrőn át töltsük bele az üvegbe és tároljuk hűvös helyen. Ha kicsit besűrűsödne, hígítsuk rummal. Alkoholtartalmánál fogva sokáig eláll.