Csokilikőr

Hozzávalók:


2,5 dl víz
12 dkg cukor
2,5-3 dl vodka
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg holland (cukrozatlan kakaópor)
4 dl. tejszín
150 gramm jó minőségű étcsokoládé

Elkészítés:


A vizet, cukor felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vaníliáscukrot (kivonatot) és a kakaóport. Hozzátesszük a darabolt csokoládét, és gyenge tűzön újra főzzük, míg meg nem olvad a csoki. Levesszük a tűzről és a tejszínt is hozzáadjuk.
Aztán jöhet a vodka és kész is.
Ha kihűlt, üvegebe töltve ajándéknak is kitűnő.
Hűvös helyen tartandó.Ha nem akarjuk, hogy besűrűsödjön, ne hűtőben legyen. Ha nincs más hely, fogyasztás előtt legalább fél órával vegyük ki, és mindenképpen rázzuk fel!