4 tojás
1 csipet só
200 g ráma vagy vaj
200 g cukor
1 ek. rumaroma
300 g finomliszt
10 g sütőpor
2 dl tej
100 g kókuszreszelék
100 g csokoládé
A sütőt bekapcsoljuk, 160 fokra beállítjuk.
A kuglóf formát vajazzuk, lisztezzük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojás sárgájához hozzámérjük a rámát, cukrot, hozzáadjuk a rumaromát és elkeverjük. Ez után hozzáadjuk a 2 dl tejet, elkeverjük, majd a sütőporos lisztet is hozzáadjuk, amivel szintén elkeverjük.
A lisztes keveréket összeforgatjuk a felvert fehérjével, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, azzal is finoman összekeverjük.
Végül pedig óvatosan beleforgatjuk a csokoládét. (Én most csokicseppeket vettem, de maradék csokoládét, télapót, nyuszit, de még táblás csokoládét is összevághatunk és felhasználhatjuk.)
A tésztát a kikent formába öntjük, és 160 fokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.
Én kb. 20-25 perc eltelte után kicsit a tetejét megszurkáltam, hogy ha van benne gőz, az ki tudjon jönni, ne púposodjon fel a tészta.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan kiborítjuk. Tetejét porcukorral enyhén megszórjuk, és a teljesen kihűlt akkor szeleteljük.