Csokis vaníliás csiga

Hozzávalók:


A tésztához
380 g búzaliszt (BL55)
25 g élesztő (friss)
2 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
35 g étolaj
90 ml 2,8%-os tej
90 ml víz
A pudinghoz
40 g pudingpor (vaníliás)
3 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
400 ml 2,8%-os tej
Beleszórni
étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
A kenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, az élesztőt és a vizet, tejet majd jól összegyúrjuk, dagasszuk. Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük, amíg a duplájára megkel. Kb 60 perc.
Amíg kel elkészítjük a pudingot a leírásnak megfelelően, és hagyjuk kihűlni.
Ha megkelt akkor lisztezett deszkára borítjuk, 6 részre osztjuk (lehet kisebb is, mert így óriásiak lesznek)
Egyesével vékonyra nyújtjuk 25*30 cm-es téglalappá. A kihűlt pudinggal megkenjük, megszórjuk a csokoládé darabokkal és feltekerjük. Majd félretesszük, amíg mindegyiket össze nem sodortuk.
Egyesével csigavonalban feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, éles késsel, pengével, kissé bevagdossuk a csigákat.
Konyharuhával lefedjük és meleg helyen 30 perc alatt a duplájára kelesszük. Egy tojást villával felverünk, majd a megkelt csigákat megkenjük vele. És betoljuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Rácsra tesszük kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprosef.hu/csokis_vanilias_csiga_recept