30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
2-4 csepp kókuszaroma
a krémhez:
15 dkg étcsokoládé
15 dkg mascarpone
7 dkg vaj
2-3 evőkanál cukor
1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
kókuszreszelék
A felkockázott vajból és a többi hozzávalóból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk. Folpackba csomagoljuk, és legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük. Ezután 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és a kiszúróval először köröket szaggatunk, majd a tetejükre különböző figurákat „pecsételünk”. Előmelegített, kb. 160 fokos sütőben 8-10 percig sütjük a kekszeket. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Melegen még puha, de ha kihűl, akkor kissé roppanós lesz.
A krémhez a csokoládét és a cukrot gőz fölött összeolvasztjuk. Elkeverjük a kakaóporral, a vajjal és a mascarponéval. Ha kihűlt, a kekszeket 1-1 evőkanálnyi csokoládékrémmel összeragasztjuk. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a sütemények széleit először ebbe, majd kókuszreszelékbe mártjuk.