A tésztához:
- 22,5 dkg liszt
- 10 dkg puha vaj
- csipetnyi só
- 1 tojás
- liszt a nyújtáshoz
A tetejére:
- 25 dkg apró kockákra vágott húsos füstölt szalonna
- 50 dkg zsenge cukkini
- 1,5 dl sűrű főzőtejszín
- 2 tojás
- konyhasó
- őrölt bors
- késhegynyi szerecsendió
- 1 evőkanálnyi kakukkfű
- 1-1 mokkáskanál házi fokhagymakrém és házi paprikakrém
A tésztához a lisztet, vajat, sót, tojást összegyúrjuk, és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy ki tudjunk bélelni vele egy alacsony peremű tortaformát. (Én most normál tortaformába készítettem, így viszont nem kell teljesen a pereméig húzni a tésztát.) Villával megszúrkáljuk a tésztát, nehogy felpúposodjon sütés közben.
Az apró kockákra vágott szalonnát (mi erdélyi szalonnát vettünk hozzá) egy nagy serpenyőben megpirítjuk, majd rárakjuk a megmosott, és körülbelül fél centi vastagon felszeletelt cukkinit. Kicsit összepirítjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A tejszínt a tojással elkeverjük, a sót és a fűszereket is beletesszük, aztán az egészet a szalonnás cukkinire öntjük, és elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon kb. 50 percig sütjük.
Tálalás előtt pihentessük pár percig