- 25 dkg darált dió
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg durvára vágott/tört dió
- késhegynyi konyhasó
- késhegynyi sütőpor
- 2 db tojás
A lisztet, sütőport, sót, porcukrot és az összes diót összekeverjük, majd a tojást és margarint is hozzáadjuk. Ezt jó alaposan összedolgozzuk. Ezt követően hozzáadjuk az apró darabokra vágott étcsokoládét, majd a masszát ismét alaposan összekeverjük. Ha ezzel is megvagyunk, akkor nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle. A kis gombócokat egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Ekkor veszünk egy üveg vagy porcelánpoharat - legalábbis az én drágám így szokta -, és az alját lisztbe mártva kicsit kilapítjuk vele a gombócokat. 180-200 fokosra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kicsit kihűlni, mert ha azonnal kiszedjük, akkor össze fognak ragadni, mire kihűlnek. Ezért érdemes egyszerre két tepsivel dolgozni: míg az egyikben sülnek a kekszek, a másikban hűlnek, majd fordítva...
Lezárt dobozban elég sokáig eláll. :-)