1 kg padlizsán
60 dkg cukor
8 dl víz
1 kiskanál fahéj
1 kiskanál gyömbérpor
1 vaníliarúd
1 citrom leve és héja
10 dkg gorombára vágott dió
3 kanál méz
1 csomag 3:1 zselésítő
A padlizsánokat meghámozzuk és centis kockákra vágjuk.
A cukrot a vízzel sziruppá forraljuk, hozzáadjuk a padlizsánkockákat, a kettéshasított vaníliarudat, a citrom levét és héját, a diót és körülbelül 30 percig lassú tűzön főzzük. Lezárjuk alatta a lángot, másnapig.
A következő nap összekeverjük a zselésítővel és a többi fűszerekkel, majd 5 percig rotyogtatjuk, figyelve, hogy ne égjen le az alja (nekem picit odakapott).
Üvegekbe szedjük, vagy máris megkóstoljuk, mondjuk palacsintákat töltünk meg vele. Roppant finom!