Diós tekercs

Hozzávalók:


A tésztához:



2 csésze liszt
4 evőkanál zsírtartalmú tejföl
50-100 g de vaj
0,5 csésze cukor
1 tojás
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:
1 csésze dió
0,5 csésze cukor
2 evőkanál méz
1/8 teáskanál fahéj

1 tojás (kenje a tekercsre)

Elkészítés:


Egy tálban keverjük össze a tésztához való alapanyagokat, majd gyúrjuk össze.
Nyújtsuk ki a tésztát, majd hintsük meg cukorral, apróra vágott dióval, és fahéjjal. Tekerjük fel!
Ha a tekercset feltekertük, akkor kenjük meg tojással, és borítsuk be dióreszelékkel, és betehetjük a sütőbe, kiolajozott tepsibe.
Kenjük be a a tekercset kívül a tojással, hogy szép színt kaphasson.
A tekercset előmelegített sütőbe készre sütjük, fogpiszkálóval győződhetünk meg róla, hogy teljesen megsült.