Dobozban főtt tojás

Hozzávalók:


tojás
sütőzacskó
üdítős/tejes doboz

Elkészítés:


Válaszd szét a sárgáját a fehérjétől.
A sárgájákat tedd összekötött aljú zacskóba pl. sütőzacskó, (lásd kép). Főzd meg.

Egy tiszta üdítős vagy tejes dobozba öntsd bele a fehérjéket és tedd a közepére a megfőtt (zacskóból kibontott) sárgájákat.
A doboz alá, a főzés megkezdése előtt érdemes tenni egy textilt, hogy a doboz alja közvetlenül ne érintkezzen a fazék aljával.

A sárgáják, mint a képen feljönnek a tetejére és ki fognak lógni, ezt úgy lehet megakadályozni, hogy fakanállal a főzés első percében kézzel visszanyomjuk! (A blogger ezt nem tette az övé a képen ezért kilóg.)
Az egy perc leteltével már nem kell tovább őrizni, de azért, hogy nehogy felboruljon érdemes a tetejére tenni pl. egy tányért súlynak.

30 percig főzzük, és még 10 percig hagyjuk benne a forróvízben, mielőtt kivennénk és levágnánk róla a kartondobozt.