Earl Grey torta, rebarbara mázzal

Hozzávalók:


Tészta
2 Earl Grey tea filter (vagy 3 tk levél)
60 ml forró vizet
80 ml tej
100 g vaj, szobahőmérsékletű
2 db tojás
160 g cukor
190 g liszt
2 tk sütőpor
Máz
150 g rebarbara, kockára vágva
1 citrom reszelt héja
2 ek cukor és 1 ek víz
125 g krémsajt, szobahőmérsékletű
150 g porcukor

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Vajazzunk, lisztezzünk ki egy 20 cm-es kerek tortaformát.
A tealeveleket a filterből öntsük át egy csészébe, adjuk hozzá a forró vizet. Tegyük félre 3 percig, majd adjuk hozzá a tejet .
A vajat keverjük ki a cukorral, egyesével keverjük hozzá a tojásokat.
A lisztet szitáljuk össze a sütőporral.
A vajas keverékhez felváltva adjuk hozzá a teás folyadékot és a sütőporos lisztet, keverjük simára.
Öntsük az előkészített formába, és süssük 25-30 percig, aranysárgára, végezzünk tűpróbát is.
Ha kész pihentessük 2-3 percig mielőtt egy rácsra borítjuk, teljesen hűtsük ki.
A mázhoz a rebarbarát a citromhéjjal, a cukorral és a vízzel kis lángon főzzük puhára, kb. 10 perc. Vegyük le a tűzről és tegyük félre teljesen kihűlni.
Pürésítsük, majd keverjük össze a krémsajttal és a porcukorral.
Öntsük a torta tetejére, és azonnal tálaljuk.