22 x 22 cm-es kapcsos tortaforma
15 dkg liszt (finomliszt és 2-3 evőkanál kukoricaliszt keveréke)
8 dkg puha vaj
10 dkg cukor
vaniliás cukor
3 egész tojás
egy csipet só
1 teáskanál szódabikarbona
4 evőkanál tejföl
eper
nád kristálycukor a szóráshoz
Egy igazi gyors és egyszerű kevert tésztát. Ez egy régi recept, mindenféle gyümölccsel működik
Az epret kicsit korábban megmostam, kicsumáztam és kettévágtam. papírtörlőre téve a vágott felével felfelé hagytam száradni.
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel alaposan kihabosítottam. A liszthez hozzákevertem a szódabikarbonát, majd a keveréket kanalanként a felvert masszához adtam és összedolgoztam.
A tojásfehérjéből a sóval kemény habot vertem fel, amit aztán óvatosan a másik masszába forgattam.
A tortaformát kizsíroztam, rétesliszttel megszórtam. A keveréket beleöntöttem, elegyengettem. Az időközben megszáradt epreket vágással felfelé a tésztára tettem kevés helyet hagyva közöttük. Végül megszórtam a nádcukorral.
180ºC-on légkeveréssel 25-30 perc alatt megsütöttem. Tűpróbával azért ellenőrizzük le, mielőtt kivesszük. Nagyon tetszik ennél a sütinél, ahogy a megemelkedő tészta körbenövi a gyümölcsöket.