Kekszes alap
1 cs Győri zabfalatok
6 dkg vaj
Epres citromkrém
15 dkg eper
3 db citromos joghurt (Danone)
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2,5 dl Hulala (v. habtejszín)
10 gramm porzselatin + 1 dl víz
8 minitorta készül, forma hiányában, 20-22 centis tortaforma is jó
A zabkekszet morzsoljuk össze, majd keverjük alaposan össze a felolvasztott, meleg vajjal.
Egy tálcára tegyünk sütőpapírt, majd helyezzük egymásmellé a tortakarikákat. Ezután kanalazzuk bele a kekszes keveréket, alaposan nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe dermedni.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és tegyünk félre pár szemet a díszítéshez, majd vágjuk fel apró kockákra.
A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot majd keverjük alaposan össze.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, még teljesen feloldódik.
Ezután öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, és szintén keverjük alaposan össze.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy fakanállal, apránként szintén keverjük a joghurtos keverékhez.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott epret, és óvatosan forgassuk össze.
Vegyük ki a kekszes alapot a hűtőből, kanalazzuk a formákba az epres-citromos krémet, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára (v. egész éjszakára) hogy a krém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a megtöltött formákat a hűtőből, majd óvatosan húzzuk le a formát. Ezután rakjuk ki a tetejét az apró kockákra vágott eperrel, díszítsük mentalevéllel, majd úgy kínáljuk.