Erdélyi saláta (grillekhez)

Hozzávalók:


Fejes saláta
az öntethez
1. tejföl, joghurt, só, bors tárkony
2. tejföl, joghurt, füstölt szalonna, fokhagyma, só, bors

Elkészítés:


1. Erdélyi fejes saláta:
Tejföl (ha sok ember van, vödröset veszek), mehet bele egy pici natúr joghurt (bár az eredeti recept nem írja), hogy lazítsam. Ebbe megy bele só, bors és tárkony. Ennyi az öntet. :) Ezt a nők jobban szokták szeretni. Ennek az öntetnek nagy előnye a tárkony miatt, mivel ennek a fűszernek nagyon intenzív az íze, hogy azonnal fogyasztható.

2. Erdélyi öntött saláta:
Tejföl, ugyanúgy. Egy kis füstölt szalonnát kis kockákra vágva zsírjára sütöm, ezt a zsírt keverem bele a tejfölbe (még melegen, de nem forrón), teszek bele ízlés szerint fokhagymát, sót, borsot. Amikor a salátára rátesszük az öntetet, a szalonna pörcökkel meghintjük a tetejét. Ez a férfiak nagy kedvence. Bár nekem is. :) Ez az öntet is fogyasztható azonnal idő hiányában, de ha hűtőben áll 2-3 órát, sokkal jobban összeérnek az ízek.