Farmersaláta

Hozzávalók:


50 dkg savanyú káposzta
20 dkg főtt, füstölt tarja
1 nagy lila hagyma
3 vajretek
1/2 kígyóuborka (kb. 15 dkg)
1/2 csokor metélőhagyma
1/2 csokor petrezselyemzöld
az öntethez:
1 teáskanál porcukor vagy nyírfacukor
1 csapott kávéskanál só
1 kávéskanál tárkonyecet
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors

Elkészítés:


A káposztát néhány vágással felaprítjuk, a tarját vékonyra szeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A hagymát megpucoljuk, a retket meghámozzuk, és az uborkával együtt mindet a húshoz hasonló méretűre gyaluljuk. A megmosott, lecsepegtetett metélőhagymát és petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Az öntethez 1,5 dl vízben feloldjuk a porcukrot, hozzáadjuk a sót, az ecetet és a borsot. A húst, a zöldségféléket és a zöld fűszereket az öntetbe forgatjuk, majd letakarva néhány órára hűtőbe tesszük.