35 dkg liszt
25 gr vaj,
25 gr friss élesztő
250 ml langyos tej
1 kk cukor
1 kk só
kenéshez 2 ek tej
Egy kevés tejet elkeverünk a cukorral es hozzáadjuk az elesztőt. Mikor felfut hozzáöntjük a liszthez, sóhoz, vajhoz és a többi tejet is beleöntjük. Ha a tésztánk kicsit ragacsos dagasztásnál akkor adjunk meg hozza 1-2 ek lisztet. Jól kidolgozzuk a tesztát, majd a munkafelületre borítjuk és 6 részre osztjuk (az eredeti receptben 8 részre osztottak, nekem túl kicsinek tűntek 8 részre osztva)
Minden gombócot kinyújtunk, egészen vékonyra, ovális formára, majd feltekerjük. A vége fele haladva kicsit sodrunk a kifli csücskein.
Megkenjük tejjel és megszórjuk durva szemű sóval, lenmaggal, sajttal, köménymaggal......
Alsó, felső+légkeversen 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ha nincs légkeverés, akkor 200 fokra. A sütő aljába tegyünk vizet, hogy gőzös legyen a sütő