Hozzávalók: (kb: 10 szelet húshoz)
1 kg sertéskaraj
2 evőkanál szalonnazsír
1 evőkanál olivaolaj
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 db. Dm Alnatura leveskocka
1 kávéskanál örölt bors
1 kávéskanál só
2 evőkanál száraz rozé
annyi víz, ami a husit ellepi
A szalonnazsírt az olivaolajjal felhevítem, aztán beledobom és üvegesre párolom a felaprított vöröshagymát, majd kicsit később az apróra vágott fokhagymát. Ezután beleteszem a szeletekre vágott husit, sózom, borsozom és kicsit átforgatom a hagymás zsírban, amíg kifehéredik. Ezután ráöntöm a rosét és a vizet, beledobom a leveskockát és fedő alatt kis-közepes lángon kb. fél órát párolom. Amikor már kellőképp puha, leveszem a fedőt, magasabb lángon visszasütöm a szaftját. Az a jó, hogy így a száraz husik is omlósak és szaftosak lesznek. Csináltam már ezt az ételt kockákra vágott csirkemellből is, úgy is isteni.
Most a husi mellé kis rukkolasalátát készítettem.
A rukkolát megmostam, meglocsoltam olivaolajjal és fokhagymás szőlőmagolajjal és Kotányi olasz fűszerkeveréket csavartam rá és már kész is.