FŐTT omlett

Hozzávalók:


1 tojás
60 ml tej
csipet só

Elkészítés:


Alap recept: egy önzáró élelmiszeres zacskóban vagy sütőzacskóban vagy befőttes üvegben
a tejjel összekevert a tojást, csipet sóval ízesítve, főzzük kis lángon 30 percig.
A vízszint magasabban legyen, mint a tojás. Nincs vele semmi teendőnk, fél órára magára lehet hagyni. Ha zacskóban készül akkor hagyjunk egy kis helyet, ne közvetlenül a keverék felett csomózzuk meg.
A zacskóból könnyen kiborítható, én üvegben készítettem abból kiborítani nem lehetett ugyan, de legközelebb megpróbálom kivajazni, szerintem úgy már ez sem lesz probléma.

Variációk:
- Tehetünk a keverékbe apróra vágott zöldfűszert, reszelt sajtot, tejfölt, krémsajtot, sajtkrémet, konzerv borsót, kukoricát ...
-Próbáljuk meg édesen desszertnek elkészíteni, cukorral, citrom/narancs héjjal, vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel, mazsolával ...