Kb. 4 dl kész majonézhez
2 tojás sárgája
2 dkg vaj
fél citrom leve
1 kávéskanál só
1-2 teáskanál méz
0,5-1 evőkanál jó minőségű mustár
3 dl tejföl.
A főzött változat vízgőz felett készül, vajjal. Tejföllel dúsítjuk. A kész majonézt üvegben is tárolhatjuk, több napig eláll, nagyon jó állagú.
A tojások sárgáját, a felaprított vajat, a sót, a mézet, a citromlevet és a mustárt egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felett kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrüsödik. (Ha kicsit összeugrik, tegyünk még hozzá egy kevés mustárt.) vízgőzről levéve kicsit hűtjük, majd apránként hozzá keverjük a az elkevert tejfölt és behűtjük. Bármilyen majonéz alapú salátához, mártáshoz használhatjuk, tovább ízesíthetjük.