Gesztenyés kifli

Hozzávalók:


A töltelékhez
50 dkg gesztenyepüré
4-5 evőkanál lekvár (ribizli, meggy, stb.)
A tésztához
50 dkg liszt
8 dkg porcukor
20 dkg vaj
5 dkg zsír
1 tojás
1,5 dkg friss élesztő
2 evőkanál tejföl
1/2 dl tej
csipet só
A kenéshez
1 felvert tojás
A szóráshoz
porcukor

Elkészítés:


A töltelékhez elkeverjük a gesztenyepürét a lekvárral.

A tésztához langyos tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt.

A liszthez adjuk a cukrot, a sót, majd elmorzsoljuk a vajjal és a zsírral.

Rétestészta keménységűre gyúrjuk a felfuttatott élesztővel, a tejjel, tejföllel, a tojással. 20 percig pihentetjük, majd négy egyenlő részre osztjuk, amelyekből bucikat formálunk. Lisztezett felületen egyenként vékony körré nyújtjuk őket, és mindegyiket nyolc egyenlő cikkre vágjuk. Megkenjük a cikkeket a gesztenyés töltelékkel, és kifliket tekerünk belőlük.

Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 20-30 percig pihentetjük őket. Ezt követően megkenjük felvert tojással és 180 fokon 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük a süteményt.

Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk.