Görög gyümölcsjoghurt

Hozzávalók:


1 liter tej (legfinomabb házi tej felhasználásával)
1 doboz natúr görög joghurt
30 dkg eper vagy bármilyen más gyümölcs ízlés szerint
5 dkg cukor (nyírfacukor)
1 kávéskanál vaníliakivonat
1/2 citrom leve

Elkészítés:


A tejet lábosba öntjük és belekeverjük a natúr joghurtot. A joghurt nemcsak görög, bármilyen egyéb is lehet, amit kedvelünk.
Lefedve, szoba hőmérsékleten legalább 24 órát állni hagyjuk. Ezalatt elszaporodik a joghurtban lévő baktériumkultúra, és a folyamat végére egy liter ugyanolyan ízű és állagú joghurtot kapunk, mint amivel beoltottuk a tejet.
Jól behűtjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a citromlevet és a nagyjából pépesített gyümölcsöt.
Elkeverjük és már fogyasztható is.