15 dkg vaj felolvasztva, langyosra hűtve
7,5 dkg méz
30 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
néhány csepp citromlé
4 nagy tojás (L)
1 teáskanál vaníliakivonat
3,5 dl tej
1 csipet só
olvasztott kókuszzsír vagy olaj a kenéshez
porédesítő vagy-cukor a szóráshoz
lekvár, tejszínhab stb.
A vajat és a mézet összeolvasztjuk, langyosra hűtjük.
A lisztet tálba mérjük, beletesszük a szódabikarbónát, a sót. Hozzáöntjük fokozatosan a tejet, közben kézi habverővel kevergetjük, simára dolgozzuk. Beleütjük a tojásokat, végül a masszába vegyítjük a mézes vajat, a vaníliát, a citromhéjat és a citromlét.
A sütőt felmelegítjük, kevés zsiradékkal megkenjük, majd – a sütő méretének megfelelően adagolva a masszát – kisütjük a gofrikat. Tetszés szerint ízesítjük.