Gombás csirkemell sonka

Hozzávalók:


70 dkg csirkemell
4 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:


Húsdarálón ledarálunk 4 gerezd fokhagymát és 70 dkg csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy kis üveg kb 15 dkg apró csiperkekonzervet lecsepegtetünk. A fokhagymás csirkemell darálékot egy késes betétű robotgépbe helyezünk és krémes püré állagúra pürésítjük.
Az így kapott elegyet folpackba csomagoljuk úgy, hogy a gomba is közé kerül és kis hengert formálunk. belőle.
Hűtőbe helyezzük kb 2-3 órára, hogy ízek érjenek, majd dupla rétegű alufóliába csomagoljuk és vízbe helyezzük. felforraljuk, majd takarékon 3 órát főzzük.
Ezt követően a lében hagyjuk kihűlni, majd amikor kihűlt hűtőbe helyezzük. Amikor teljesen behűlt kicsomagoljuk és kevés pirospaprikába forgatjuk. Szeleteljük. A boltiban van tartósítószer az ezért áll el tovább, de ez is így eláll 5-6 napot.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://regiesujetkek.blog.hu/2017/10/21/gombas_csirkemell_sonka_hazilag