25 dkg sajt
25 dkg gomba
25 dkg főtt kukorica (konzerv is lehet)
2 dl tejszín
1 nagy csokor petrezselyemzöld
só
őrölt bors
reszelt szerecsendió
olaj
a tálaláshoz: pirítós (elhagyható)
A megtisztított, felszeletelt gombát egy evőkanál olajon, sózva, borsozva addig sütjük, amíg a leve el nem párolog. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a kukoricát és a csokorba kötött petrezselymet (néhány szálat félretehetünk belőle díszítésnek), megszórjuk szerecsendióval és felöntjük 1 liter vízzel. Negyedórát főzzük. Kivesszük a petrezselymet és a levesbe szórunk 15 dkg reszelt sajtot. Ha kell, utánaízesítjük sóval, borssal, és öt percet lassú tűzön forraljuk.
Forrón, a maradék reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Pirítóst adhatunk mellé.