Hozzávalók 2 személyre:
• 1 fej vöröshagyma
• olívaolaj
• 50 dkg csiperkegomba
• só, frissen őrölt bors
• 50 dkg sertésszűz
• 1 rúd friss leveles tészta (27 dkg)
• 1 tojássárgája
A mártáshoz:
• 2 evőkanál mustármag
• fél dl száraz fehérbor
• 1 dl tejszín
hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd félretesszük kihűlni. A sertésszüzet megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk, bekenjük 1 evőkanál olajjal, majd felhevített serpenyőben minden oldalát nagy lángon 2-2 perc alatt körbesütjük. A leveles tésztát kiterítjük, majd akkora területen, mint a sertésszűz, rákenjük a gomba harmadát. Rátesszük a húst, majd rányomkodjuk körben a maradék kétharmad gombát, teljesen beborítjuk vele. A leveles tésztába csomagoljuk a gombával borított húst. A leeső darabokból szúrhatunk ki szívet is, amit a tetejére helyezünk. A tojássárgájával megkenjük, és 180 °C-on kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával beboríthatjuk.
A mustármagokat száraz serpenyőben megfuttatjuk, amikor már pattog, ráöntjük a fehérbort. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, mártás sűrűségűre főzzük, és a hús mellé kínáljuk. Adhatunk mellé pirított szezámmaggal elkevert krumplipürét is.
Elkészítési idő: 50 perc+sütés