Gombás tekercs

Hozzávalók:


25 dkg gomba
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg mascarpone
10 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj
2 csomag kész leveles tészta (28 dekás)

Elkészítés:


Gyors vendégváró. Természetesen finomabb saját készítésű leveles tésztából. De ha nincs elég idő, remek a bolti változatból is. Kicsit a fornettis burekasra hajaz az íze.
A gombát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A hagymával is hasonlóképpen járjunk el. Kevés olajon süsssük üvegesre a hagymát kevés sóval. Dobjuk rá a gombát, a zúzott fokhagymát és kevergetve dinszteljük meg. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha kihűlt, aprítógépben daráljuk finomra, majd keverjük el a mascarpone-val.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A 2 csomag leveles tésztát – ha nem előre nyújtottat vettünk- nyújtsuk fél cm vastagra, és kenjük meg a krémmel. Szórjuk meg reszelt sajttal és tekerjük fel.

Vágjuk fel egy-másfél cm-es kis csigákra, és ezeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Durván 20 perc alatt sül meg.