hús
fűszerek.. :)
Pezsgőben pácolt hús
A legeslegnagyobb kedvenc. Olyan egyszerű, hogy nem is értem mitől ennyire jó?!
A pezsgőben lévő buborékoktól porhanyós és különleges ízű lesz.
Vékonyra szeletelt tarját sok-sok karikára vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, mustárral, frissen őrölt borssal, 1-1 löttyintés olajjal rétegezve lerakok egy akkora tálban, hogy még biztonságban rá tudjam önteni a végén a pezsgőt. Egy üveg simán elfér rajta, nem kell valami drága pezsgőre gondolni, egy olcsó, száraz tökéletesen megteszi! Lefedem és a hidegre teszem minimum 1, sokkal inkább 2-3 napra.
Az alaprecept innentől önálló életre kel, jöhet bele a ki, mit szeret fűszerek sora:majoránna, babérlevél, koriander, kakukkfű stb.
Bevallom, nekem ezekből egyik se szükséges bele, csak gondoltam hátha nektek majd igen.
Sózni nem kell, csak a sütés után, mert a só vizet von el a húsból, kiszárítja.
Leírhatatlanul finom, és mivel 20 éve sütjük, így ez egy igen kipróbált recept. Egy ponton történhet nálunk módosítás, mikor a pezsgőt lecseréljük sörre. A recept többi része megegyezik a fent leírtakkal, a hatásfok azonos, az íze sörrel karakteresebb.
(Miközben a hús sül, egy grilltálcán mellette sülnek a hagymakarikák.)
Fokhagymás tzatzikivel az igazi !:)
Grillezett csirkemell, citromos, fokhagymás pácban
Hozzávalók
1 nagy csirkemell
1 db citrom leve (kb.3 ek)
3 ek olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk só
1/4 tk bors
1/2 tk oregánó
A pác hozzávalóit tegyük egy zárható zacskóba és keverjük, rázzuk össze.
A húst vágjuk a sütéshez szeletekre, csíkokra, kockákra (tetszés szerint), és tegyük a pácba egy éjszakára.
Köretként salátával könnyű, finom ebéd.