Gulyásleves

Hozzávalók:


800 g marhalábszár vagy lapocka, esetleg nyak
2 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
50 g olaj vagy sertészsír
2 kk. pirospaprika
zöldség, répa, zeller (zöldek is)
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1/2 kk. őrölt köménymag

1-2 krumpli

Elkészítés:


A húsból alacsony hőfokon pörköltet főzünk (ha akad otthon vörösbor,nem tesz rosszat, ha az is kerül bele).
Ha félpuha a hús mehetnek rá a zöldségek, ízesítsük sóval, borssal, köménnyel. Kevés babérlevél is mehet bele.
Tegyük bele a feldarabolt paradicsomot és paprikát is.
Mikor már majdnem kész mehet bele a krumpli is, és ezzel egyidejűleg a csipetke is.