Gumicukor

Hozzávalók:


- 2 dl folyadék (valamilyen gyümölcs frissen facsart leve leszűrve)
-20 g zselatin (egy zacskó)
-1,5 ek nyírfacukor vagy 2 ek eritrit.

Elkészítés:


Öntsük egy lábasba a gyümölcslevet és az eritritet (vagy nyírfacukrot), keverjük el benne a zselatint, és melegítsük össze. Forrnia nem szabad, mert attól tönkremehet a zselatin. Amikor minden szépen szépen összeolvadt, öntsük szilikon bonbon formákba. Várjunk, míg kicsit lehűl, aztán tegyük a fagyasztóba (!) 20 percre. Ha ez letelt, hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 1-2 napig. Ennyi :-)

Trükkök, tippek, praktikák:


Szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthető, aminek ki tudjuk facsarni a levét. Narancstól a gránátalmáig bármi jó lesz, az ízléstől függően. "B" tervnek pedig ott a 100%-os gyümilé.
Én szilikon bonbon formát használtam, szerintem ez a legjobb, és ebből jön ki a legkönnyebben a gumicukor.Ha ilyen nincs, akár egyben is el lehet készíteni, és a kész gumicukrot a végén kockákra vagy csíkokra vágni.
Biztos furcsának tűnik, hogy mélyhűtőbe tettem őket. Igaz, hogy megdermed a sima hűtőben is, de ezzel a módszerrel nem jönnek ki a formából. Még a szilikonosból sem... Lehet, hogy a 20 perc hibernálás után vékony jéghártya lesz a tetején, de mire az összeset kiszedjük a formából, már le is olvadt róla!