80 dkg kápia paprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 diónyi friss gyömbér, 5-6 dkg chilipaprika, 15 dkg cukor, 2 evőkanál keményítő, fél citrom leve, fél dl almaecet, só
Az összes darabos hozzávalót megmossuk, és konyhai darálógépbe tesszük. A chilipaprika előkészítéshez használjunk gumikesztyűt! A ledarált zöldségeket lábosba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Teszünk bele sót, cukrot, 10-15 percig főzzük, majd citomlével és almaecettel ízesítjük. A vízzel kikevert keményítővel kicsit besűrítjük. Még egyet forralunk rajta, majd tölcsér segítségével a kimosott üvegekbe töltjük. Fordítsuk öt percre fejre az üvegeket, hogy sokáig elálljon a szószunk.