40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz (a kovászhoz)
60 dkg liszt bl80
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz
Előző nap este elkészíteni a kovászt, másnap hozzá a többi, mehet a dagasztás. Akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik (ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő).
Kétszer 40 percig kelesztem, két kelesztés között dagasszuk át.
A második végénél begyújtottam a sütőt, 250 fokra, megformázom a veknit. Mehet a jénaiba, amibe szilikonos sütőpapír kerül.
Néhány bemetszés, lespriccelni vízzel a jénai tetejét is..
Mehet a sütőbe.
Mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
Szilikonos sütőpapír a jénaiba
Ha nincs jénai, vizezett sütőzacskóba is mehet