33x5 cm-es őzgerincformához
5 dl natúr joghurt
2,5 dl habtejszín
25 gr (1 tasak) zselatinpor
6 ek porcukor - vagy ízlés szerint
2 cs vaníliás cukor
kb 30 dkg friss bogyós gyümölcs vegyesen (nálam: áfonya, málna, szeder, nektarin)
A joghurtot, cukrokat és zselatinport egy edénybe öntjük, összekeverjük, kis lángon felmelegítjük, de nem forraljuk!
Felverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a kéz melegre hűlt joghurtos keverékhez, simára keverjük vele.
Egy őzgerincformát bevizezünk, folpackkal kibélelünk, belerétegezzük a gyümölcsöket (a barackot nagyobb darabokra vágjuk, a bogyós gyümölcsöket egyben hagyjuk) és a tejszínes-joghurtos masszát.
Legalább 3-4 óra hosszára - de még jobb, ha egy éjszakára - hűtőbe tesszük.
Ha a joghurthasáb megszilárdult, a tálaló edényre borítjuk úgy, hogy az őzgerinc nyitott feléhez illesztjük, hirtelen mozdulattal megfordítjuk, a folpackot óvatosan lehúzzuk róla, friss gyümölcsökkel, citromfű levélkékkel díszítjük.
http://azotthonizei.blogspot.hu/2016/07/gyumolcsos-joghurthasab.html?spref=fb