Hagymaropogós

Hozzávalók:


2 db vöröshagyma (nagy)
20 dkg kukoricaliszt
1/2 mk szódabikarbóna
1/2 mk kurkuma
1/2 mk őrölt csili
1 tk só
2 dl hideg víz
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb. egy fél órára. (nagyobbra vágjuk mint pl. a pörkölt alá valót)
A kukoricalisztet keverjük össze a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával, és az őrölt csilivel, majd apránként keverjük hozzá a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
A vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd keverjük hozzá a masszához.
Egy serpenyőbe hevítsünk bőséges mennyiségű olajat, majd evőkanálnyi halmokat tegyünk bele a hagymás-masszából.
Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra. (közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön)
Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk. Én joghurttal tálaltam, és nagyon finom volt együtt.