Házi csirkés felvágott

Hozzávalók:


500 g csirkemell filé
200 ml tejszín
2 db tojásfehérje
1 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
csipet oregánó, szárított
30 ml céklalé (a színét állítja be)

Elkészítés:


A húst késes robotgéppel (nem húsdarálóval!) pépesítsük meg a fokhagymával, keverés közben adjuk hozzá a tejszínt, és a tojásfehérjét. Végül (a gép közben folyamatosan dolgozik) a céklalével színezzük és a fűszerekkel ízesítsük.
Csomagoljuk be (szaloncukor fazonban) alufóliába, majd tegyük bele egy nylon zacskóba, szorosan kössük be a száját.
Főzzük fazékban, alacsony lángon 30-40 percig.
Hűtsük ki teljesen, majd szeletelhetjük.
Forrás: http://lizanka87.blogspot.ru/2013/05/blog-post_11.html