Házi csokoládé

Hozzávalók:


30 dkg cukor
25 dkg tejpor
1 dl víz
12 dkg vaj (80%-os zsírtartalmú)
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:


A cukrot a vízhez keverjük és felforraljuk. Folyamatos kavargatás mellett 1 percig főzzük, majd hozzáadjuk a vajat, amikor felolvadt, levesszük a tűzhelyről, hagyjuk hűlni 5 percen át. A tejport és a kakaóport összekeverjük, lassan hozzáöntjük a sziruphoz. Összedolgozzuk, ha csomós lesz, kavarjuk át robotgéppel. Kisebb tepsit kibélelünk fóliával és beleöntjük a csokoládét, jól elsimítjuk benne. Ha azt szeretnénk, hogy lágyabb állagú legyen, akkor pár órán át pihentessük, de ne tegyük hűtőbe. Ha szilárd csokoládét szeretnénk, akkor legalább 3 órára tegyük hűtőszekrénybe szeletelés előtt.