Házi fokhagymás csirke parizer

Hozzávalók:


Kb. 1,40 kg csirke darabolva, csontozva
20 dkg füstölt szalonna
1,5 dl hideg víz

Bors
6-7 fokhagyma

Elkészítés:


Csirkét megpucolni, darabolni. Kockára vágni, kb. 30 percre betenni a fagyasztóba. A szalonnát a hússal együtt nagy lyukú darálón ledarálni, jöhet hozzá a víz, majd simára turmixolni.
Nagyobb edénybe áttéve hozzá a só, bors, őrölt szegfűbors, fokhagyma. Jól összekeverni, majd alufóliába csomagolva, henger alakúvá formázva, az alufóliát sütőzacskóba csavarni, jól megkötni, hogy ne menjen bele a víz. Nagy fazék hideg vízbe téve, közepes lángon 2,5 órát főzzük. Ha kész, hideg helyre téve a fazekat, hagyjuk kihűlni (kb. 5 óra)
Kivéve a vízfürdőből, kicsomagolása után ízlés szerint mehet rá pirospaprika, majd mehet a hűtőbe.