Házi grillfűszer

Hozzávalók:


2 evőkanál . só
1 evőkanál. cayenne bors
1 evőkanál. fekete bors
2 tk paprika
2 tk fokhagyma por
2 tk hagyma por
1 tk szárított kakukkfű
1 ek. szárított oregánó

Elkészítés:



Az összes hozzávalót keverjük össze, és használjuk legalább 15 perccel a sütés előtt. Amikor készre sült, mázzal vonjuk be. Ez lehet lekvár + csili keveréke, vagy egy jó BBQ szósz.

Ha nem használunk mázat, akkor vagy Tabasco, vagy Worcestershire szószt adjunk hozzá az ízek harmóniája miatt. De ha elmarad az sem katasztrófa. Egyaránt jó zöldségre és húsra.

Ha elég élelmesek vagytok, magatok készítitek a fokhagymaport, és a vöröshagymaport. Bármikor meg tudjátok szárítani akár napon, akár sütőben. A lényeg, hogy csontkemény legyen, és akkor könnyen le lehet darálni.
De az sem gond, ha nincs. Legyen friss otthon, a vöröshagymát, és a fokhagymát is reszeljük le, akkor jó ha pépes, tehát tegyük ezt a reszelő legapróbb lyukján.

A kész fűszerkeverékhez adjuk a hagymapépeket, és azzal dörzsöljük be a húsokat.

Még finomabbá tehetjük, ha sütés előtt átkenjük BBQ-szósszal:
Ezt is el lehet készíteni már jóval előbb, és hűtőben tárolva sokáig eláll, és nem csak grillezésnél lehet használni. Egyszerűen a tepsiben sütött húst, az utolsó 10 percben áthúzzuk vele, és rásütjük a húsra. Csodás íze lesz a húsnak. Vagy csak egyszerűen lekvárral megkenjük a húst, és azzal együtt grillezzük.