Házi gyümölcsös fagyi

Hozzávalók:


- 3 csésze gyümölcs (ha savanykásakat választottunk, mehet hozzájuk egy kis méz is)
- 1 vagy 1,5 csésze lé - attól függően, hogy mennyire lédúsak a gyümik (ez lehet házi limonádé, víz, szörp, de gyümölcslé is)
+ egy kis natúr joghurt (ettől krémesebb lesz) opcionális

Elkészítés:


Dobjátok őket a turmixgéppe, majd mehentek a papírpoharakba - ha van, akkor fagyiformákba -, és be velük a mélyhűtőbe - 1/2 óra után már eléggé megdermednek, hogy beleszúrd a pálcikákat. Egész éjszakára hagyd bent a fagyasztóban.

Rétegezni is tudod, hogy a színek szépen elkülönüljenek. Ekkor 2 óra fagyasztó után öntsd rá a következő réteget.
Engedd, hogy a csemeték válogassák hozzá a gyümölcsöt, a nagyobbak a magozásban, hámozásban és az összevágásban is segédkezhetnek.