450-500 g sűrű joghurt/görög joghurt
3-4 kis kosár (kb. 500 g) erdei gyümölcs vegyesen - málna, áfonya, ribizli, szeder, szamóca
3 közepes banán
2-3 evőkanál méz
Egy nagy szűrőt kibélelünk egy vékonyabb konyharuhával vagy textilpelenkával, beleöntjük a joghurtot, aláteszünk egy mély tálat vagy lábast, majd minimum 3 órára, de inkább 1 éjszakára a hűtőbe tesszük lecsepegni. Ez azért fontos, hogy a belőle készült fagylalt minél sűrűbb és krémesebb legyen.
Az erdei gyümölcsöket megmossuk (a díszítéshez keveset félreteszünk), majd megszárítjuk egy papírtörlőn, a banánokról pedig leszedjük a héjukat, majd mindent egy légmentesen záródó dobozban vagy fagyasztózacskóban minimum 1 órára a fagyasztóba teszünk.
Közvetlenül fogyasztás előtt mindent kiveszünk a hűtőből és a mélyhűtőből, és egy nagy teljesítményű botmixerrel 2-3 evőkanál méz hozzáadásával krémesre turmixoljuk a fagylaltot. Helyette turmixgépet vagy késes robotgépet is használhatunk.
Poharakba vagy fagylaltkelyhekbe adagoljuk a joghurtfagylaltot, majd a friss gyümölcsökkel díszítve azonnal fogyasztjuk.