Hozzávalók egy kisebb sonkához
35 dkg pulykamellfilé
2 teáskanál (füstölt) őrölt pirospaprika
1 friss rozmaringág
4-5 szelet füstölt húsos szalonna (elhagyható)
só
őrölt bors
(olíva)olaj
A pulykamellet alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. Ezután egyenletesen megszórjuk a pirospaprikával. (A legegyszerűbb, ha deszkára szórjuk a paprikát, és a húst beleforgatjuk.) A tetejére helyezzük a rozmaringágat, majd betekerjük szalonnaszeletekkel. (Erre azért van szükség, hogy a hús minél szaftosabb maradjon, de el is hagyható.) Egy jénai vagy tűzálló tál alját kikenjük olajjal, ráhelyezzük a húst, meglocsoljuk még egy kevés olajjal. Lefedjük a jénai tetejével vagy alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ekkor levesszük róla a fedőt, és 200 fokon további 10 percig pirítjuk. Miután kihűlt, vékonyan felszeleteljük. (A szalonnát előtte levehetjük róla.)
h