Héjában sült krumpli

Hozzávalók:


8 közepes méretű burgonya

bors
olivaolaj

Elkészítés:


A burgonyakat jol megmossuk egy talba tesszuk. Raontunk 1 ek olivaolajat , durva sot izles szerint es durvara orolt fekete borsot, jol osszekeverjuk, majd sutopapirral belelt tepsibe vagy tuzallo talba tesszuk. A sutot 180c -ra allitjuk legkeveressel ( ez azt jelenti, hogy 200 c van a sutoben)
A tepsit egy alufoliaval letakarjuk es a sutobe helyezzuk. Kb 20 perc mulva kivesszuk a sutobol, levesszuk rola az alufoliat ujbol megkenjuk egy olivaolajos ecsettel minden oldalat , majd visszahelyezzuk a sutobe, de ezuttal 200c-ra allitjuk a sutot legkeveressel ( 200c legkeveressel az 220c jelent) Neha kivesszuk es megforgatjuk. Aranyszinure sutjuk, es fuszeres vajjal kinaljuk. Mint koret husok melle, vagy egyedulallo etel is megallja a helyet