Héjában sült töltött krumpli

Hozzávalók:


5 közepes db burgonya
6 szelet bacon
10 dkg cheddar sajt
2 ek vaj
0.5 teáskanál bors

Elkészítés:


A villával megszurkált krumplikat 180 Celsius fokon 1-1,5 óra alatt megsütjük. Még ne kapcsoljuk ki a sütőt, szükségünk lesz rá végig.
A burgonyát konyharuhával vagy sütőkesztyűvel kiszedjük a sütőből egy deszkára.
A bacont egy rétegben egy alumínium fóliával kibélelt tepsiben 15 perc alatt ropogósra süljük. Feldaraboljuk, és a zsírját is felhasználjuk.
Kettévágjuk a krumplikat keresztben. Egy keverőtálba kaparjuk a krumpli húsát úgy, hogy fél centis réteg a héjában maradjon.
A kikapart burgonyát összekeverjük a lereszelt sajttal, darabolt baconnel és zsírjával, és a borssal.
Visszatöltjük a krumplihéjakba kicsit belepasszírozva. Egy tepsibe állítjuk egymás mellé szorosan.
További fél óra alatt ropogósra sütjük, és tálaljuk.