Hideg csirkesaláta

Hozzávalók:


1 filézett csirkemell
2 keményre főtt tojás
2 nagy vöröshagyma
4-5 dl görög joghurt
2-4 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
1 fej római vagy jégsaláta
só, bors
liszt vagy keményítő
A sütéshez
olaj
A tálaláshoz
pirospaprika (elhagyható)

Elkészítés:


Megtisztítjuk a hagymát, 2 milliméter vékony szeletekre vágjuk, és keményítőbe vagy lisztbe forgatjuk. Mélyebb edényben felmelegítjük az olajat, majd amikor forró, beledobjuk a hagymakarikát, és nagyjából 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. Közben időnként megkeverjük, hogy mindenhol átsüljön. Amikor elkészül, papír-törlőre szedjük, hogy lecsöpögjön róla a fölös-leges olaj.

Miközben a hagyma sül, kettévágjuk, majd hosszában is elfelezzük a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk a szeleteket, 1-2 evőkanálnyi olajon mindkét oldalukat átsütjük, majd csíkokra vágjuk őket.

Elkeverjük a joghurtot a mustárral, sózzuk, borsozzuk. Villával összetörjük a főtt tojást, majd a joghurthoz keverjük. Annyi majonézt keverünk hozzá, amennyitől selymes, lágy krémet kapunk.

Felaprítjuk a salátát, azután bő, hideg vízbe áztatva átmossuk, lecsepegtetjük, majd tányérokra szedjük. Rákanalazunk a joghurtos szószból, rászedjük a felcsíkozott húst, és megszórjuk a pirított hagymával. Aki szereti, pirospaprikával is megszórhatja