70 dk málna
méz(v. cukor)
2 cs vaníliás cukor
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
citromlé
reszelt citromhéj
fahéj
szegfűszeg
1/2 cs vaníliás pudingpor
csipet só
5 dl víz
Fél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fűszerekkel.
Kb. 10 percig szép lassan főzni, majd leturmixolni és szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.
A pudingport simára keverni a tejszínnel.
Ezután a leturmixolt levest visszatenni a tűzre, és újraforralni. Ha már forr, akkor állandó keverés mellett, belecsorgatni a pudingos-tejszínt.
Jól kiforralni, majd kevergetve párpercig még főzni, hogy kellően besűrűsödjön.
A maradék málnát szintén leturmixolni, szitán átszűrni, majd a meleg levesbe keverni.
Ezután kihűteni, majd a hűtőszekrénybe tenni, hogy jól lehűljön.
Egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, aranybarnára pirítani a mandulaforgácsot.
Tálaláskor a jól behűtött levest fagylaltos kehelybe merni, majd a tetejét megszórni a pirított mandulával.