Hokkaido kalács (Limara)

Hozzávalók:


20 dkg tejszín (2 dl)
20 dkg tej (2 dl)
1 tojás
csipet só
2 ek. burgonyapehely
3 ek. cukor
60 dkg liszt
3 dkg élesztő

Elkészítés:


Géppel dagasztatom be a tésztát, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Kiborítom, 4 egyforma darabba vágom. Hosszú, keskeny csíkokat nyújtok belőle, megszórom csokilencsével és aszaltáfonyával, kissé bele is nyomkodom.H a kell hosszában félbehajtom, feltekerem őket, mint a buktákat. Sütőpapírral kibélelt mélyebb, szélesebb kenyérformába teszem, majd hagyom ismét duplájára kelni. Tojással lekenem és 180 fokos sütőben sütöm 35-40 percig. 10 perc után alufóliát terítek a tetejére, hogy ne égjen meg.
Van, hogy a dagasztás végén kettéveszem a tésztát, az utolsó 5 percre a felébe kevés melegvízzel elkevert kakaóport kevertetek. Mindkettőt duplájára kelesztem, majd mindkettőből 4-4 csíkot nyújtok. Egy fehérre teszem a kakaósat, és így tekerem fel.