Hot-dog sülve-főve

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dl meleg víz
1 ek cukor
1 zacskó instant expressz élesztő vagy 2,5 dkf friss
10 dkg olvasztott vaj
2 tk só
10 virsli
2 l víz a főzéshez
1 csomag szódabikarbóna a főzéshez
1 db tojássárga a lekenéshez

Elkészítés:


Ha friss élesztőt használunk, a langyos vízben, kis cukorral futtassuk fel. Dolgozzuk ki az összes hozzávalóval a tésztát és kelesszük letakarva egy órát langyos helyen.

Ha expressz élesztőnk van, csak öntsük össze a hozzávalókat és dagasszuk ki, és szinte már kész is, hosszas kelesztés nem szükséges. Tegyünk fel főzővizet forralni, öntsük bele a szódabikarbónát.

A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb negyven cm hosszú téglalappá. és pizzavágó segítségével vágjunk 10 db 3-4 cm széles csíkot belőle (tehát 40*3 cm -es csíkokat kell kapjunk). Tekerjük a virslikre úgy , hogy a tésztatekervények részben fedjék egymást.

A forró vízben mindkét oldalát főzzük 1-1 percig. Szűrőkanállal szedjük sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük le a tojássárgájával majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük barnára.