a kekszes alaphoz:
25 dkg Győri édes keksz
10 dkg vaj
Joghurtos eperhab hozzávalói:
5 db citromos Görög joghurt (5x125 g)
50 dkg eper
15 dkg porcukor
3 cs vaníliás cukor
3 dl Hulala (v.habtejszín)
15 gramm porzselatin
1 dl víz
1/2 citrom leve
A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le) majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, tegyünk félre pár szemet a díszítéshez, majd a maradéknak a felét vágjuk fel apró darabokra.
Az eper másik felét botmixerrel pépesítsük, majd keverjük össze a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citromlével.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, majd addig keverjük, még teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután adjuk hozzá az epres-joghurtos keverékhez, és keverjük alaposan össze.
A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd apránként, szintén keverjük hozzá az epres keverékhez úgy, hogy egy sima habot kapjunk.
Ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön, keverjük hozzá az előzőleg apróra vágott epret.
Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, egyenletesen öntsük rá a joghurtos eperhabot, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára (v. egész éjszakára) hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. (én előző nap összeállítottam a tortát, majd tálalásig a hűtőben pihent)
A megdermedt tortát vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint tejszínhabbal és eper díszítsük.