Kakaós fahéjas fornetti

Hozzávalók:


0,5 kg liszt
2,5 dl tej
1 db tojás
4 dkg élesztő
2 kávéskanál só
1 mokkáskanál cukor
25 dkg fagyos margarin
A töltelékhez:
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál őrölt fahéj
3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük.
A nyújtófával ellapítjuk, kinyújtjuk. Majd háromszor, 20 percenként hajtogatjuk. A tésztát két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a tésztára szórjuk felét, a másik felét a következő kinyújtott lapra.Annyi cikkre vágjuk,amennyire szeretnénk.Ha kisebb kifliket,akkor többre,ha nagyobbakat,akkor kevesebbre
A cikk felső feléről kezdve szorosan feltekerjük.
Felvert tojással lekenjük és 200 C-ra melegített sütőben, sütőpapírral fedett tepsiben 30 perc alatt megsütjük. Szép leveles, roppanós lett.