Kakaós kalács

Hozzávalók:


478gr búzaliszt
122 gr rétesliszt
(eredeti receptben 40 dkg kenyérliszt és 20 dkg búzaliszt van)
60 gr cukor (lehet barna cukor is)
1 tojás
1 tojássárgája
2 dl habtejszín
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
csipet só
csipet aszkorbinsav
2 kanál burgonya pehely( elhagyható)
2 kanál tejben elkeverve cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:


A száraz anyagokat az edénybe összekevertem, majd a közepébe öntöttem a cukros tejben felfuttatott élesztőt és a tejszínhabot az elkevert tojásokkal. Jól kidagasztottam még szórtam hozzá 2 kanál lisztet,mert úgy kívánta. Kettéosztottam és az egyikfelébe beledagasztottam a tejben elkevert kakaóport, mind két tésztát még a kezemmel át gyúrtam és kelesztő tálba vagy fóliával letakart tálba 40 percig kelesztettem szoba hőmérsékleten. Majd 4-4 gombócra osztottam és hagytam pihenni 15 percet, utána picit kinyújtottam és egymásra helyeztem fehér, barna,fehér,barna majd feltekertem szilikonos sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába tettem lekentem 1 felvert tojással, amit elkevertem 1 kanál tejjel és hagytam 40 percig szobahőmérsékleten kelni. Ismét lekentem a tojás keverékkel és be a 200 fokra előmelegített sütőbe kb 30-40 perc a sütés idő!