A tésztához:
40 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál szódabikarbóna, 2 egész tojás, 15 dkg margarin, kevés tej (hogy lazább legyen a tészta)
A krémhez:
2 csomag vaníliás puding, 1 liter tej, 2 evőkanál liszt (hogy sűrűbb legyen a krém), 40 dkg margarin,
2 csomag vaníliás cukor, 30 dkg cukor, 15 dkg darát dió
A tetejére:
cukrozott kakaópor
Mivel a tortát alkotó lapoknak puhulnia kell, ezért ajánlatos legalább egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. Ennyi idő alatt a lapok között lévő krém is összeérik és így válik nagyon finommá.
egy 26 x 26 cm-es kocka tepsit választottam. A megadott adagból 5 lapot készítettem
A tésztának való hozzávalókat összedolgoztam. 5 cipót formáltam belőle, sütőpapíron elnyújtottam, és a tepsi hátulján kisütöttem. A sütés ideje, 7-9 perc.
Míg a lapok sültek, összeállítottam a krémet.
A pudingport és a lisztet összekevertem, majd a liter tejjel sűrűre főztem. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kevertem.
Mikor a puding már csak langyos, belekevertem a cukros margarint és jól összedolgoztam. Az 5 lapot megkentem a krémmel, egymásra helyeztem, (a tetejére is krém kerül) a krém tetejét soronként meghintettem a darált dióval. Majd megszórtam a cukrozott kakaóporral és egy napra hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek. 3-4 napig megtartja frissességét!
http://szepizek.blog.hu/2016/12/29/kakaos_marlenka_torta